Scheiding of uit elkaar gaan

Scheiden, waar moet ik beginnen?

Het besluit is genomen; U gaat scheiden. Een grote en emotionele stap in uw leven waarbij u ongetwijfeld veel vragen heeft; Wat moet ik doen? Waar moet ik beginnen? Hoe gaat het met de kinderen en kan ik in mijn huis blijven wonen?

Hulp bij scheiden

De eerste stap bij scheiden is de juiste hulp inschakelen. De scheidingsdeskundige van FDC kan u helpen in kaart te brengen wat er geregeld moet worden bij scheiden. Zowel bij het maken van emotionele keuzes,  over wie er in de woning mag blijven wonen of hoe het verder moet met de kinderen helpt onze adviseur u de juiste beslissingen te maken. Daarnaast heeft u ook te maken met de financiële gevolgen bij scheiden; Wat zijn de kosten bij scheiden? Wie heeft recht op partneralimentatie en hoe bepaal je de kinderalimentatie?  Onze adviseur biedt u hulp bij scheiden van a tot z. U heeft een vast aanspreekpunt. Een vertrouwd gezicht in een onrustige tijd.

Scheiden, hoe gaat dat?

Scheiden is niet makkelijk. Emoties spelen een grote rol terwijl u juist nu overzicht moet houden en weloverwogen beslissingen en afspraken moet maken. Hoe doet u dat en hoe krijgt u samen overeenstemming over belangrijke zaken die bij een scheiding spelen:

De kinderen
De eigen woning
Verdelen van de bezittingen
Partner- en kinderalimentatie
In kaart brengen en bespreken van de nieuwe financiële situatie
Verevenen van pensioenen
Verzekeringen
Convenant
Belastingaangifte in jaar van scheiding

De scheidingsdeskundige van FDC is deskundig en onpartijdig en kan u helpen met alle onderwerpen waar u mee te maken krijgt. In plaats van verschillende adviseurs, advocaten en specialisten legt u de regie in handen van een gekwalificeerde, ervaren en betrokken adviseur. Alle aspecten die bij een scheiding spelen komen aan bod en worden voor u uit handen genomen. De adviseur behartigt uw beider belangen en zorgt ervoor dat u met elkaar in gesprek blijft om zo voor u beiden de beste oplossing te vinden. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

Wilt u een vrijblijvend intake gesprek, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

Kosten en algemene voorwaarden

FDC hecht grote waarde aan zorgvuldige afspraken bij onze dienstverlening en werkt daarom altijd met een dienstverleningsovereenkomst (DVD). Het dienstverleningsdocument wordt afhankelijk van de gemaakte afspraken op maat gemaakt.

Scheiding of uit elkaar gaan
Aantal stemmen: 2 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.