Zakelijke hypotheek

Wanneer zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek of vastgoedhypotheek sluit u af voor de aanschaf of verbouwing van vastgoed met een commercieel doel. Denk bijvoorbeeld aan de financiering van een bedrijfspand of onroerend goed als beleggingspand. Er zijn verschillende soorten zakelijke hypotheek:

  • Verhuurhypotheek
  • Vastgoedhypotheek
  • Crowdfundinghypotheek

Wilt u bijvoorbeeld investeren in vastgoed door onroerend goed aan te kopen om te verhuren? In dat geval past de verhuurhypotheek u goed. Of wilt u af van de hoge huurlasten van uw bedrijfspand af en over gaan tot aankoop dan kan de vastgoedhypotheek een oplossing zijn. Maar ook de crowdfunding hypotheek kan voor beide opties een mogelijkheid zijn. Wilt u weten of crowdfunding iets voor u is? Doe de QuickScan !

De Zakelijke Hypotheek is bedoeld voor ondernemers met zakelijke doeleinden en kan worden aangevraagd door een rechtspersoon of een particulier persoon die aan bepaalde criteria voldoet.

Ook bij complexe aanvragen helpen wij u graag de beste constructie op te bouwen. FDC heeft hiervoor een breed assortiment aan bancaire oplossingen maar biedt ook financieringsoplossingen middels FDCFUNDING.nl

Ondernemer, uitbreiden (winstgevendheid) bedrijf

U bent een ondernemer en u denkt in mogelijkheden. Mogelijkheden om een  nieuw bedrijfs- of beleggingspand te kopen of uw zakelijk onroerend goed te verbouwen. De zakelijke hypotheek kan u helpen uw groei te realiseren zonder dat u daar een groot deel van het eigen vermogen voor hoeft te gebruiken. Afhankelijk van het type onroerend goed zijn bij een zakelijke hypotheek financieringen mogelijk tot maximaal 85% van de waarde van het object met een maximum tot € 2.500.000,- .

Hiermee heeft u de mogelijkheid om extra bedrijfsruimte aan te schaffen of om een object te kopen wat bestemd is voor commerciële verhuur.

Heeft u al onroerend goed en u wilt uw vastgoedportefeuille uitbreiden of u wilt voor de eerste keer onroerend goed aanschaffen met een zakelijk doel dan kan de vastgoedhypotheek u verder helpen. De vastgoedhypotheek helpt u als ondernemer om voor verschillende doelen een pand aan te schaffen anders dan uw eigen woning.

Investeren in vastgoed

De rente is laag en de verwachting is dat dit mogelijk nog lang zo blijft. Een zorgelijk vooruitzicht. Op dit moment komen de spaarrentes niet boven de 1% uit, vaak liggen ze zelfs nog daaronder. De inflatie, de waarde van ons geld, ligt wel iets boven de 1%. Hierdoor wordt uw spaargeld op een gewone spaarrekening niet meer waard.

Om toch rendement op uw vermogen te maken kunt u denken aan beleggen. Waar aandelen flink in waarde kunnen schommelen, is dit bij onroerend goed minder het geval. Dit komt omdat de waarde van panden in Nederland vrij stabiel is. Op de korte termijn zijn er heus wel uitschieters naar boven of beneden, maar in vergelijking tot andere beleggingsvormen komen deze hier wel minder vaak dan gemiddeld voor.

Met de zakelijke hypotheek kunt u geld lenen voor de aanschaf van onroerend goed. U kunt investeren in bedrijfsonroerend goed maar u kunt de zakelijke hypotheek ook gebruiken voor de aanschaf van commercieel vastgoed. Waardeontwikkeling en huurinkomsten genereren mogelijk een aantrekkelijk rendement.

Bent u een particulier en wilt u investeren in commercieel onroerend goed dan is de verhuurhypotheek mogelijk iets voor u.

Bent u ondernemer of particulier en wilt u wel uw rendement verhogen op uw vermogen d.m.v. investeren in onroerend goed maar u wilt verder geen verplichtingen of hier tijd aan kwijt zijn dan is FDC FUNDING misschien iets voor u.

Investeren in een zakelijke hypotheek als pensioenopbouw

Als ondernemer bent u grotendeels zelf verantwoordelijk voor uw pensioen maar opbouw is niet verplicht. Als u veel vertrouwen heeft in uw onderneming en er zeker van kunt zijn dat dit in de toekomst zo blijft, kunt u ook ervoor kiezen om te rekenen op de waardeontwikkeling van uw bedrijf. Door op bepaalde gebieden meer geld te investeren, kan de waarde van uw onderneming namelijk aanzienlijk toenemen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een bedrijfspand. Het kapitaal dat u door de jaren heen met een investering in onroerend goed zult opbouwen, kunt u uiteindelijk gebruiken voor pensioendoeleinden. Met de zakelijke hypotheek kunt u hiervoor objecten aan kopen. Wilt u zelf liever geen onroerend goed bezitten met alle beslommeringen die daarbij horen maar u wilt wel profiteren van een goed rendement wat past bij onroerend goed, dan is FDC FUNDING misschien iets voor u.

Graag helpen wij u verder. Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

 

Zakelijke hypotheek
Aantal stemmen: 10 Gemiddelde score: 4.9

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.