Hypotheekadvies

Uw hulp bij het kiezen van de juiste hypotheek

hypotheekadviesGoed hypotheekadvies? Wat komt er allemaal kijken bij het kiezen van de juiste hypotheek? Hoeveel hypotheek kunt en wilt u maximaal lenen? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe hypotheekregels voor uw persoonlijke situatie en hypotheek? Welke hypotheekvormen kunt u nog kiezen, is dat nog betaalbaar en hoe goed past het nog bij u?

Persoonlijk hypotheekadvies op kantoor of bij u thuis

Er komt nogal wat kijken bij het aangaan van een nieuwe hypotheek of aanpassen van uw huidige hypotheek. Elke situatie is anders en vraagt om een andere oplossing. Voor een persoonlijk hypotheekadvies op maat kunt u een afspraak maken met één van onze hypotheekadviseurs. Wij komen bij u thuis of bij u op kantoor, u kunt ook bij ons op kantoor komen in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort of Warmond. Als u dat niet past (zo zijn veel van onze relaties als expats werkzaam in het buitenland) kunnen we de hypotheek ook online en telefonisch begeleiden.

Ook voor een second opinion kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht.

Adviesgesprek aanvragen Kennismakingsgesprek kan bij ons op kantoor, bij u thuis of telefonisch

Wij hanteren het volgende hypotheek stappenplan:

Stap 1. Inventarisatie

Op de eerste plaats kijkt een hypotheekadviseur van FDC naar uw wensen. Bij welke hypotheekvorm voelt u zich thuis en welke maandlast is acceptabel? Op basis daarvan krijgt u een indicatie van het maximaal te lenen hypotheekbedrag en weet u in welke prijsklasse u op zoek kunt gaan naar uw nieuwe woning.

Bereken nu zelf alvast hoeveel maximale hypotheek u kunt krijgen

Stap 2. Hypotheek analyse

U hebt uw ideale woning gevonden. Welk hypotheekbedrag is definitief nodig? Daar kijkt een van onze hypotheekadviseurs grondig naar. En vanzelfsprekend houdt hij daarbij niet alleen rekening met uw eigen vermogen maar ook met de kosten van een eventuele verbouwing en de verhuizing.

Stap 3 Hypotheekadvies

U kiest een hypotheekvorm, de periode van de hypotheekrente en de voorkeur voor de hypotheekverstrekker. Uw toekomstplanning, studie van kinderen en pensionering bepalen mede uw keuze. En u mag dus van ons verwachten dat we hiermee in het hypotheekadvies goed rekening mee houden.

Stap 4 Hypotheek offerte

U ontvangt een hypotheekofferte die wij voor u controleren. Staat de juiste hypotheekrente erin en de juiste hypotheekvormen? Kortom, is alles volledig in overeenstemming met wat u samen met de hypotheekadviseur hebt besproken.

Rentevoorstel

Nadat de aanvraag is ingediend bij de bank ontvangt u een rentevoorstel. In dit voorstel staan ook alle documenten die de bank nodig heeft om de hypotheekaanvraag te beoordelen.

Tezamen met het getekende rentevoorstel sturen wij de documenten naar de bank. Onze hypotheekadviseur geeft, indien u dat wenst, opdracht voor de taxatie, regelt het contact met de bank en de notaris en maakt het dossier voor de hypotheekverstrekker compleet.

Stap 5 Hypotheek afsluiten

Is alles correct, dan volgt het ondertekenen van de definitieve hypotheekaanvraag. Na het insturen van de getekende aanvraag is de hypotheek akkoord. De notaris wordt geïnformeerd en u kunt de afspraak met de notaris (definitief) maken.

Stap 6 Hypotheek onderhoud

Uw levensomstandigheden, inkomsten en wensen zullen in de loop van uw leven veranderen. Flexibiliteit in uw hypotheek is daarom noodzakelijk.

In een serviceabonnement spreken we met elkaar af wanneer en hoe regelmatig de hypotheek opnieuw wordt bekeken. Past de aflossingsvorm nog bij u? Is het raadzaam de hypotheekrente aan te passen? Ligt uw vermogensopbouw op koers, zijn er risico’s bijgekomen, heeft u gewijzigde plannen voor de toekomst? Wij gaan na of uw hypotheek nog voldoet en zorgen desgewenst voor aanpassingen.

Adviesgesprek aanvragen Kennismakingsgesprek kan bij ons op kantoor, bij u thuis of telefonisch

Zelf hypotheek berekenen

Wilt u zelf alvast berekeningen maken voor uw hypotheek?

Bereken uw maximale hypotheek

Bekijk de laagste hypotheekrentes

Hypotheek overluiten gunstig? Doe de hypotheekcheck

Andere handige informatie over hypotheektermen

Hypotheekadvies
Aantal stemmen: 73 Gemiddelde score: 3.6

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.