Overwaarde van uw huis verzilveren – Verzilver hypotheek

Kun u met een verzilver hypotheek of opeethypotheek uw pensioen aanvullen?

verzilver hypotheekU bent boven de 60 jaar en heeft veel overwaarde in uw huis. Uw kapitaal zit vooral in uw stenen, maar niet in uw portemonnee. U wilt graag meer te besteden hebben dan uw huidig pensioen, en nu al profiteren van uw overwaarde. Een verzilver hypotheek of een opeethypotheek kan dan uitkomst bieden.

Hoe werkt de verzilverhypotheek?

Met een verzilver hypotheek kunt u op een hele flexibele manier gebruik maken van de overwaarde op uw woning. U kunt het bedrag opnemen dat u wilt opnemen, en de rente die u voor dat bedrag moet betalen, wordt opgeteld bij uw hypotheeklening. En de hypotheek betaalt u pas terug wanneer u de woning verkoopt, of bij overlijden. U heeft dus geen extra lasten, maar wel de lusten van uw zogenaamde stenen kapitaal als aanvulling op uw pensioen.

Bij deze verzilver hypotheek moet u wel altijd uw bestaande hypotheek meenemen naar de nieuwe hypotheekverstrekker.

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

Nieuw in 2018: de verzilverlening voor aanpassingen aan uw woning

De verzilverlening is speciaal bedoeld voor senioren (57+) om de overwaarde op hun woning te investeren in comfortabel en veilig wonen, zoals het aanpakken van achterstallig onderhoud of uw huis verbouwen zodat u er kunt blijven wonen als u slecht(er) ter been raakt.

U hoeft over een verzilverlening geen rente of aflossing te betalen; de rente wordt opgeteld bij de totale schuld en betaalt u pas terug aan het einde van de looptijd, bij verkoop van de woning, of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar.

U vraagt deze lening aan in uw eigen gemeente. De overwaarde op de woning, WOZ-waarde van uw woning en het bestedingsdoel bepalen hierbij mee hoe hoog uw lening zal zijn. Uw inkomen en vermogen wordt niet naar gekeken.

De Verzilverlening is een initiatief van het SVn (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten). De Consumentenbond is er erg enthousiast over.

Hoe werkt de opeethypotheek?

Een andere manier om extra inkomsten uit uw woning te halen zonder uw maandlasten te verhogen is de opeethypotheek.

Bij een opeethypotheek werkt het systeem precies andersom. U leent een bepaald bedrag van de bank en dat kunt ineens opnemen of in termijnen. Een deel van deze hypotheek wordt direct gereserveerd voor het betalen van de rente. De rente wordt dus vooraf betaald uit een deel van de hypotheek die u heeft opgenomen. Dit is een meer traditionele manier van uw overwaarde verzilveren.

Nog een optie: de krediethypotheek

Een krediethypotheek is een andere flexibele oplossing. U neemt een extra hypotheek op van bijvoorbeeld 100.000 euro als kredietlimiet, en u kunt zelf bepalen wat u wilt opnemen en wanneer. U betaalt pas rente als u hypotheek opneemt. Ook hier is wel de voorwaarde dat u de totale hypotheek op uw (pensioen)inkomen moet kunnen dragen.

U wilt uw overwaarde benutten?

Zoals u leest zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om “uw geld uit uw stenen” halen. Welke van de opties voor u het beste past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de beste hypotheek voor u.

U kunt ons bereiken op 088 – 020 4520 of via onderstaande knop direct een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc

Steven Morenc

088 020 4520

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.