(spaargeld) Investeren in hypotheken

Stel zelf uw toekomst veilig.
  • Verhuurhypotheek: koop een woning om te verhuren
  • Familiehypotheek: leen geld aan/van een familielid om een woning te kopen
  • FDC FUNDING:  via ons crowdfunding platform laagdrempelig en met laag risico geld investeren in gebouwen.

Investeren in hypotheken

In de afgelopen 46 jaar (sinds 1973) hebben de FDC financieel adviseurs ruim 100.000 klanten geholpen bij het zoeken naar de beste hypotheek. En we hebben rond de 20.000 relaties geholpen aan een spaarrekening met een hogere rente dan men kreeg bij de huisbank.

De huidige ontwikkelingen op zowel hypotheekmarkt als spaarmarkt, vragen om nieuwe initiatieven.  Wij nodigen spaarders uit om te investeren in Nederlandse hypotheken. Doet u mee!?

We zetten graag zorgvuldig uiteen waarom we deze manier van investeren aanraden aan zowel ondernemers als particulieren.

Het lezen van onderstaand artikel kost ongeveer 5 minuten. U kunt ook direct een van onze oplossingen aanklikken in het kader hierboven.

400 miljard euro op spaarrekeningen

Tussen 2008 en 2015 plaatsten veel mensen hun overtollig spaargeld op spaarrekeningen. Dit spaargeld is door de jaren heen gegroeid naar ruim 400 miljard euro spaargeld.

Maar vanaf 2012 is de rente op spaargeld langzaam gedaald van 4% naar 0%.
Rentevergoedingen op spaargeld en rendementen bij pensioenfondsen zijn naar een historisch dieptepunt beland.
Veel banken vergoeden nu (2019) slechts 0,02% op spaargeld.

Uw spaargeld is elk jaar 3% minder waard!

De banken zijn van plan helemaal geen rente meer te vergoeden op spaargeld : 0%.
Er wordt zelfs over gesproken om negatieve rente in rekening te brengen over uw spaargeld, omdat de banken ook rente moeten betalen aan de ECB voor het stallen van overtollig kasgeld.

Bij 0% rente, verliest u elk jaar 3% vermogen.

Elk jaar is er inflatie: u kunt in 2019 ongeveer 2,62 % minder kopen voor hetzelfde geldbedrag, omdat alles duurder wordt. Tel dat door de jaren bij elkaar op, dan wordt uw spaargeld elk jaar minder waard.

U moet minimaal 3% rendement ontvangen, alleen al om er niet op achteruit te gaan.

Hypotheekrente bizar laag – huizenprijzen juist enorm hoog

Ook de hypotheekrente is op een historisch laag niveau. Dat riepen we twee jaar geleden al en het is alleen maar nog lager geworden. Dat komt door renteverlagingen vanuit de ECB vanaf 2015 – zelfs tot onder de 0% – samen met het opkopen van staatsobligaties. Het doel van de ECB hiermee is om de economie te stimuleren.

Een hypotheekrente voor 10 jaar vast kunt u sluiten vanaf 1,05%.
Dat is zo bizar laag dat het in de afgelopen 100 jaar niet is voorgekomen. Nu klinkt dat goed, want het zou moeten leiden tot lagere woonlasten voor iedereen. Maar zo is het helaas niet: de prijzen van woningen zijn naar recordhoogte gestegen.
Een huis kopen is 20% tot 40% duurder dan voor 2008. Vooral in de grote steden.

Vul de graanschuur in de zomer – investeer uw spaargeld met laag risico

Het kabinet gaat (tegen 0% rente) miljarden euro’s lenen voor investeringen in de toekomst : ze lenen geld nu het goed gaat en goedkoop is, als buffer voor slechtere tijden. Net zoals een boer zijn graanschuur moet vullen in de zomer, voor de winter die gaat komen.

Ondanks de lage spaarrente zijn veel particulieren niet geïnteresseerd in beleggen in aandelen of fondsen vanwege de hoge risico’s. Toch is investeren de enige manier om úw graanschuur te vullen en u te wapenen voor de toekomst. Bovendien hoeft beleggen, of liever gezegd investeren, helemaal niet zo risicovol te zijn. Namelijk door te investeren in hypotheken: investeren met een sterk, goed georganiseerd en goed verzekerd onderpand.

Een ding is momenteel zeker: doet u niets met uw spaargeld, dan verliest u geld.

Je moet zaaien voordat je kunt maaien!

We bieden drie manieren om te investeren in een hypotheek:

  • Verhuurhypotheek: koop een woning om te verhuren
  • Familiehypotheek: leen geld aan/van een familielid om een woning te kopen
  • Vastgoedhypotheek : via een platform laagdrempelig en met laag risico geld investeren in gebouwen.

Daar FDC al 48 jaar onafhankelijk adviseert in hypotheken en veel expertise heeft opgebouwd op dit onderwerp en we veelvuldig vragen krijgen van particulieren om te investeren in hypotheken, hebben we nu besloten om het mogelijk te maken spaarders te laten investeren in Nederlandse hypotheken. Bij elk van bovengenoemde vormen, staan onze adviseurs u graag terzijde.

(spaargeld) Investeren in hypotheken
Aantal stemmen: 1 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Ron Schulte Fischedick

088 - 020 4525

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.