Familiehypotheek

Meer mogelijk met een familiehypotheek

familiehypotheekStel u heeft uw droomhuis op het oog, en u heeft een familielid die u graag wil helpen met uw hypotheek. Een familiehypotheek is een prachtige oplossing. En sterker nog, degene die aan u hypotheek verleent, hoeft in sommige gevallen niet eens per se familie te zijn.

Waarom een familiehypotheek?

Een familiehypotheek is interessant voor beide partijen, want spaargeld op een spaarrekening houden levert minder rente op dan als het geld wordt uitgeleend met een rentevergoeding. En als u degene bent die uw droomhuis hierdoor toch kan kopen en minder rente hoeft te betalen, dan bent u er ook mee geholpen.

Onderling regelen of via de bank?

Het is mogelijk en toegestaan om een hypotheek onderling te verlenen. Wel is het zo dat de hypotheek aan een aantal regels moet voldoen om ervoor te zorgen dat de hypotheek aftrekbaar blijft. Om u beiden wat meer zekerheid te geven zijn er ook oplossingen om de familiehypotheek via een bank te regelen. Daardoor bent u er van verzekerd dat de hypotheek voldoet aan de regels voor uw hypotheekrenteaftrek, en uw familielid (of andere geldlener) heeft de zekerheid dat de bank de lening overneemt op het moment dat er betalingsproblemen zijn.

Familiehypotheek beëindigen

Als u uw hypotheek gedeeltelijk via een derde persoon heeft geregeld, kan het zo zijn dat de situatie in de toekomst verandert bij u of uw geldlener. En dan wilt of moet u zelf de hypotheek overnemen.

Als u de totale hypotheek samen met uw familielid of geldlener via de bank heeft geregeld, dan heeft u het voordeel dat het beëindigen van de familie-constructie zo is geregeld. Alles loopt immers al via dezelfde bank.

Als u dan de hypotheek onderling heeft geregeld, dan kunt u contact met ons opnemen om de hypotheek om te zetten naar een nieuwe hypotheek op uw eigen naam.

Bent u geïnteresseerd?

Is uw interesse gewekt in een familiehypotheek en wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via het formulier rechts op deze pagina, of bel 088 – 020 4520.

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc

Steven Morenc

088 020 4520

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.