Hypotheekrente vergelijken loont

hypotheekrente vergelijkenAls het gaat om hypotheekrente tarieven, is de concurrentie groot tussen aanbieders. Een paar tienden lagere rente kan al snel honderden euro’s per maand schelen aan hypotheeklasten. Het loont dus zeker om hypotheekrentes met elkaar te vergelijken als u van plan bent uw hypotheek aan te passen. Maar bij hypotheekrente vergelijken is het wel zaak dat u appels met appels vergelijkt.

Hypotheekrente vergelijken, waar moet ik op letten?

Een hypotheekrente overzicht geeft niet altijd een volledig beeld. Soms zijn er namelijk voorwaarden aan de hypotheek verbonden om een lagere rente te krijgen. Waar moet u op letten?

Vergelijk actuele hypotheekrentes

1. Geldt de hypotheekrente wel voor iedere hypotheek?

Soms ziet u in een hypotheekrente overzicht een laagste hypotheekrente staan die lang niet voor iedereen van toepassing is. Een voorbeeld is een rentetarief alleen voor nieuwbouw hypotheken. Als u een andere hypotheek heeft, geldt deze rente dus niet voor u.

2. Heeft u een NHG hypotheek?

Als uw hypotheek ooit is afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan zijn er voorwaarden aan verbonden om een hypotheek over te sluiten. Voldoet u niet aan die voorwaarden, verliest u uw recht op NHG. Met als gevolg dat u een veel hogere hypotheekrente moet gaan betalen. Bij 10 jaar rentevast kan het u zomaar een half procent rente schelen als u uw hypotheek met of zonder NHG afsluit. Extra opletten dus.

3. Hypotheekvormen met een renteopslag

Als uw hypotheek geheel of gedeeltelijk bestaat uit een spaarhypotheek, dan krijgt u waarschijnlijk een andere rente dan u in de hypotheekrente overzichten voorbij ziet komen. De lage hypotheekrentes die u in de overzichten ziet zijn namelijk vaak van toepassing op een aflossingsvrije hypotheek of een annuïteiten hypotheek. Een spaarhypotheek krijgt meestal een opslag op de hypotheekrente. Let hier dus op bij het vergelijken van rentes.

4. Zijn er aanvullende producten die u verplicht moet afsluiten?

Soms ziet een budget variant van een hypotheek tussen de aanbieders staan als u aan het hypotheek vergelijken bent. Check dan altijd de aanvullende voorwaarden. Soms verplicht de geldverstrekker u bijvoorbeeld om een bankrekening te openen bij de bank waar de hypotheek loopt om aanspraak te mogen maken op die lage hypotheekrente. Of u moet verplicht een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Het kan zijn dat u daar niet bij gebaat bent.

Hypotheekrente overzicht

Wilt u eens kijken welke hypotheekrentes er op dit moment worden aangeboden? Kijk dan op ons hypotheekrente overzicht. Dit zijn actuele hypotheekrente tarieven, de rentes worden dagelijks bijgewerkt.

 

Maandlasten berekenen

Wilt u graag laten berekenen wat een goedkopere hypotheekrente voor invloed heeft op uw maandelijkse hypotheeklast? Schakel dan een hypotheekadviseur in. Die bekijkt uw persoonlijke situatie en helpt u met hypotheekrente vergelijken. En houdt daarbij alle mogelijke invloeden en factoren in de gaten. Zodat u wel appels met appels blijft vergelijken.

Wilt u weten wat u aan hypotheek kunt krijgen? Lees dan: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wilt u een afsprak maken? Vul dan het contactformulier in rechts op deze pagina, of bel 088-020 4520

Hypotheekrente vergelijken loont
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.