Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

De woningmarkt trekt weer aan dus als u uw droomhuis op het oog heeft, moet u soms snel handelen. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen ? – is dan ook de eerste vraag die dan opkomt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Bereken zelf uw maximale hypotheek

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen, waar wordt naar gekeken?

Dit is afhankelijk van:

  1. uw (netto besteedbaar) inkomen
  2. de waarde van uw woning
  3. uw vermogenspositie (spaargeld en leningen)

Hoeveel hypotheek met uw inkomen?

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste is uw (gezins-)inkomen per jaar. En hoe uw inkomen is opgebouwd. Bent u bijvoorbeeld ondernemer, dan gelden andere regels dan als u een vast dienstverband heeft.

Adviesgesprek aanvragen bij FDCHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend.

Heeft u nog andere verplichtingen?

Hoeveel van uw salaris moet u afdragen aan andere zaken dan uw woonlasten? Zoals bijvoorbeeld indien u alimentatie betaalt, of als u nog een doorlopend krediet of creditcard heeft. Die maandlasten worden meegenomen bij de berekening van uw maximale hypotheek.

Hoeveel hypotheek heb ik nodig t.o.v. de woningwaarde?

Maar uw inkomen is niet de enige pijler. De tweede belangrijke vraag die aan u gesteld zal worden: Hoeveel geld wilt u lenen ten opzichte van de waarde van uw woning? De woning gebruikt de geldverstrekker namelijk als onderpand voor de lening (dit noemen we het recht van hypotheek). Dus hoe minder geld u leent ten opzichte van de woningwaarde, hoe minder risico de bank loopt, dus hoe goedkoper de hypotheek(rente).

Natuurlijk zijn er nog meer factoren die meespelen bij uw hypotheek, maar dit zijn de belangrijkste pijlers. Bereken alvast zelf uw maximale hypotheek online voor een eerste indicatie. Maar voordat u echt stappen gaat nemen richting een nieuw huis of een nieuwe (goedkopere) hypotheek, neem dan eerst contact met ons op.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Bereken uw maximale hypotheek

Onze adviseurs maken voor u een exacte berekening van uw maximale hypotheek, toegespitst op uw specifieke situatie. Een maximale hypotheek is namelijk niet altijd een verstandige hypotheek.

Neem contact met ons op via het formulier rechts op deze pagina. Of bel 088-020 4520.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
Aantal stemmen: 69 Gemiddelde score: 3.2

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.