Coronavirus en uw geldzaken dossier – gevolgen voor uw verzekeringen, hypotheek en sparen

De wereld is in de ban van het coronavirus. De VS heeft een inreisverbod, Italië is in ‘lockdown’. En de maatregelen in Nederland komen daar sinds 12 maart ook al in de buurt.

Op deze pagina houden wij bij hoe de ontwikkelingen rondom het coronavirus van invloed (kunnen) zijn op uw financiën. Zowel positief als negatief.

Wij staan voor u klaar, vanuit huis

De medewerkers van ons kantoor in Amsterdam en dat van onze zusterbedrijven Lancyr (Amsterdam) en Het Nederlands Volmachtbedrijf (Tilburg!) werken thuis. Zij staan dus allemaal nog steeds klaar om u te bedienen.

Wilt u een afspraak met een financieel adviseur over uw hypotheek of verbouwing? Dan voeren we deze graag via de telefoon of videobellen met skype. Zo beperken we alle risico’s om elkaar aan te steken.

Het coronavirus: de financiële gevolgen

Coronavirus en economie

laatste update: 26 juni

Geld moet rollen. Juist ook in deze tijd moeten we geld blijven uitgeven om onze economie draaiende te houden. Waarom is dat zo belangrijk? Hoe helpt dat onze economie? En hoe helpen de steunpakketten van de Overheid voor ondernemers daarbij?

De V-dip van de economie Bespaartips voor lage maandlasten

Coronavirus en reisverzekering / vakantie

Kan ik alweer een zomer-, herfst- of wintervakantie boeken?

Nederland durft weer vooruit te kijken door de versoepelingen van de coronamaatregelen. En dat roept vragen op, onder andere over vakanties. Wij willen u graag bewust maken van de financiële risico’s en verzekeringsrisico’s als u nu een vakantie boekt.

De risico’s van nu een vakantie boeken

Moet ik coronavouchers accepteren? Moet ik mijn vakantie

zelf annuleren of afwachten? Heb ik wel annuleringsdekking bij het coronavirus?

Informatie over vakanties & reisverzekeringen

 

 

Coronavirus en hypotheek, hypotheekrente

Laatste update: 20 mei 2020

Wat zijn de effecten van de coronacrisis op uw hypotheek? Is uw hypotheek nog betaalbaar? En wat als dat niet zo is? Banken komen met steunmaatregelen om mensen een adempauze te geven die dat nodig hebben. Dit is bedoeld om bedrijven en particulieren zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te loodsen komen.

Lees alles over het coronavirus en uw hypotheekmet o.a. de (steun)maatregelen per bank

Bij nieuwe hypotheekaanvragen worden extra vragen gesteld over het inkomen en de inkomenszekerheid ivm de coronacrisis!

Hypotheek aanvragen in coronatijd – kan dat nog?

Coronavirus en rechtsbijstand / Juridische vragen

Laatste update: 6 juni 2020

Heeft u een Lancyr rechtsbijstandverzekering, Lancyr autoverzekering of het Lancyr A t/m Z Pakket? Dan mag u altijd kosteloos onze Lancyr Juridische Helpdesk bellen voor advies: 088 – 020 45 61. Ook met vragen over wetgeving en het coronavirus.

  • Kan de werkgever mij dwingen om vakantiedagen op te nemen, omdat er nu minder werk is?
  • Kan de werkgever mijn verlof intrekken omdat er juist veel werk is?
  • Wordt mijn vakantiegeld later uitbetaald?
  • Kan de werkgever mij dwingen naar kantoor / werklocaties / clienten te gaan?
  • Mijn nieuwe baan gaat niet door / is onzeker vanwege het coronavirus. Kan dat zomaar?
Veelgestelde vragen aan de Lancyr Juridische Helpdeskmet antwoorden

Het coronavirus en ZZP’ers – wat kun je doen?

Laatste update: 25 juni 2020

Het Coronavirus legt een flink deel van het bedrijfsleven plat. ZZP’ers zien massaal dat hun opdrachten worden gecancelled, hun inkomen achteruit hollen of helemaal wegvallen. Minister Eric Wiebes stelde afgelopen zondag nog dat ZZP’ers niet hoefden te rekenen op steun van de overheid want de “ZZP’ers hebben zelf bewust het risico genomen” om ondernemer te worden. Gelukkig ontkrachtte premier Rutte tijdens de speciaal ingelaste toespraak op 16 maart dit bericht en gaf aan dat Nederland de ondernemers niet laat zitten, en dat de overheid koste wat kost het Nederlandse bedrijfsleven overeind gaat houden. Inmiddels wordt er een flink steunpakket samengesteld voor ondernemers.

Alle gevolgen, maatregelen en steun voor ZZP’ers

Coronavirus en overlijden

Laatste update: 14 april 2020

Hoewel we allemaal bezig zijn met ‘het nieuwe normaal’ en graag focussen op wat we wél hebben en wél kunnen doen, zijn we toch ook meer bezig zijn met de dood. De mogelijkheid dat we hier van dichtbij mee te maken krijgen voelt veel groter, sinds het coronavirus ons land in zijn greep heeft.

Wat moet je geregeld hebben voordat je overlijdt? Waar moet je om denken als een naaste overlijdt?

Coronavirus en spaargeld

De vlucht naar veilige (staats)obligaties en Goud heeft een drukkend effect op de rentetarieven van obligaties. De centrale Europese banken (ECB) heeft 12 maart aangekondigd de tarieven niet te verlagen, maar wel het obligatieopkoopprogramma met 120 miljard euro uit te breiden. Dit heeft een drukken effect op de rentetarieven.

Ander Centrale banken zoals de Bank of England, de Japanse Centrale Bank en de FED hebben wel besloten rentetarieven flink te verlagen. Ook dit met het zelfde doel : druk op de rentetarieven.

De spaarrentes voor zowel normale spaarrekeningen als deposito’s dalen door de coronacrisis wéér verder en de kans op negatieve rente is steeds groter. Maar dat kunt u ook positief draaien. Door uw spaargeld op andere manieren te investeren en besteden.

  1. Aflossen op de hypotheek of andere schulden. Minder schuld = minder betalen.
  2. Steek het geld in verbouwen, zoals hierboven benoemd.
  3. Leen geld aan uw kinderen of familie voor hun hypotheek, tegen een gunstig tarief.
  4. Investeer in energiebesparing.
  5. Investeer via FDC Funding.

Alternatieven voor sparen: lees het gehele artikel

Maak een belafspraakHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

Coronavirus en pensioen

Door de slechte beurzen, worden er ook lagere rendementen gemaakt in pensioenfondsen en bij verzekeraars, dus de pensioenpot groeit minder hard. Dat betekent dat ze minder geld op voorraad hebben om uitkeringen te doen.

De dekkingsgraad van de pensioenfondsen is in sommige gevallen nu te laag, maar nog niet zo laag dat de uitkeringen gekort worden. Als deze situatie enkele maanden aanhoudt, is het wel mogelijk dat pensioenuitkeringen verlaagd worden.

Wat is de dekkingsgraad en wat kunt u zelf doen?

 

Coronavirus en uw geldzaken dossier – gevolgen voor uw verzekeringen, hypotheek en sparen
Aantal stemmen: 8 Gemiddelde score: 4.9

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.