Vermogenstoets bij toeslagen

Is uw vermogen op 1 januari 2013 hoger dan het heffingvrij vermogen uit box 3 plus € 80.000 euro, dan ontvangt u in 2013 geen zorgtoeslag of kindgebonden budget meer. De overheid is van mening dat u deze dan niet nodig heeft.

 Heffingvrij vermogen 2013

Het heffingvrije vermogen 2013 bedraagt € 21.139 voor alleenstaanden. Voor partners geldt het dubbele. Voor mensen van 65 jaar en ouder geldt onder bepaalde omstandigheden een extra heffingsvrij vermogen.

Wat valt er onder box 3?

In belastingbox 3 vallen uw bezittingen. Denk bijvoorbeeld aan geld dat u hebt uitgeleend, beleggingen en spaartegoeden, een tweede huis of recreatiewoning, of een schenking die u heeft ontvangen.

De eigen woning valt niet onder het vermogen uit box 3. Let wel op dat een eventueel aflosproduct uit uw hypotheek in box 1 valt en niet box 3.

 

Vermogenstoets bij toeslagen
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.