Hoe kan je besparen op hypotheek?

huis-hypotheek-2018De hypotheek neemt elke maand een flinke hap uit je inkomsten, maar het kan in deze dure tijd ook de bron zijn voor besparingen, als je goed oplet.

Hoe bespaar je op de hypotheek?

 • Controleer of de risico-opslag van je hypotheek omlaag kan.
  De WOZ-waarde die je in het eerste kwartaal van 2023 ontvangt, heeft als peildatum 1-1-2022. In de afgelopen jaren zijn de woningwaardes enorm gestegen. Om die reden loopt de bank minder risico op zijn lening aan jouw huis. En dat betekent dat je risico-opslag mogelijk omlaag kan.
  Let op: 2023 is de woningwaarde juist weer gaan dalen, dus pak dit voordeel nu nog mee!
Alles over risico-opslagBereken het zelf
 • Bespaar energie / Verduurzaam je woning.
  Jahoor, daar is hij weer – het trendwoord #verduurzamen. En toch is het terecht dat hier zoveel aandacht voor is. Verduurzamen verlaagt je energierekening en verhoogt de (verkoop)waarde van je woning. Bovendien zijn er op dit moment allerlei subsidies en hypotheekvoordelen beschikbaar om de nodige aanpassingen aan je woning te doen. Als klap op de vuurpijl verdien je je investering steeds sneller terug, zodat je snel gaat profiteren van deze investering.
Wat kun jij verduurzamen?minder energie, meer waarde
 • Overwaarde op woning benutten.
  Veel woningeigenaren hebben overwaarde, door de stijgende prijzen op de woningmarkt. Weet jij of je overwaarde hebt? En hoeveel? Je kunt dit op veel manieren benutten. Om je woning te verbeteren of verduurzamen, om je maandlasten te verlagen of om financiële ruimte te creëren. Bijvoorbeeld voor een andere grote aankoop.
Benut je overwaarde slim

Advies op maat

Hypotheek advies is maatwerk. Onze adviseurs helpen je graag verder. Samen bekijken we je situatie en  wensen, en adviseren (onafhankelijk van banken en hypothekers!) de beste bespaarkeuzes en financiële producten voor de toekomst.

Vraag een adviesgesprek aan1e gesprek is kosteloos en vrijblijvend
Hoe kan je besparen op hypotheek?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

drs. Wim van der Kamp

drs. Wim van der Kamp

088 - 020 45 19

Wim is erkend financieel adviseur bij FDC en gespecialiseerd adviseur Duurzaam Wonen. Tevens is hij docent economie / bedrijfseconomie, ondernemerschap & financiële zelfredzaamheid.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.