Overwaarde op de woning: wat is het, en wat heb ik daaraan?

Veel woningeigenaren hebben overwaarde, door de stijgende prijzen op de woningmarkt. Weet u of u overwaarde heeft? En hoeveel?

Overwaarde betekent dat als u nú uw woning zou verkopen en uw hypotheekschuld aflossen, er nog geld over zou blijven als ‘winst’. Uw woning is dus meer waard, dan u schuldig bent aan de bank.

Bij verkoop van de huidige woning wordt uit de opbrengst eerst de hypotheek afgelost. Als u daarna nog geld overhoudt, is er sprake van overwaarde.

U kunt dit op veel manieren benutten. Om uw woning te verbeteren of verduurzamen, om uw maandlasten te verlagen of om financiële ruimte te creëren voor uzelf. Bijvoorbeeld voor een andere grote aankoop.

overwaarde bepalenWat is mijn huis waard?

Weet u niet precies hoeveel uw woning momenteel waar is? Laat ons gratis en vrijblijvend een rapport voor u opmaken.

Ontvang gratis woningwaarde rapportHeeft u overwaarde?

 

overwaarde benuttenHoe profiteer ik van mijn overwaarde?

Lees op welke manieren u overwaarde kunt inzetten om uw woning te verbeteren, uw hypotheek te verbeteren, of financiële ruimte te creëren voor andere wensen.

Vul uw gegevens in om ons whitepaper te downloaden:

Advies op maat

Financieel advies is maatwerk. Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen bekijken we uw situatie en uw wensen, en adviseren (onafhankelijk van banken en hypothekers!) de beste financiële producten voor uw toekomst.

Maak direct een afspraakpersoonlijk advies op maat

Andere interessante artikelen over dit onderwerp:

Overwaarde op de woning: wat is het, en wat heb ik daaraan?
Aantal stemmen: 1 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.