Wat kan ik met de hoge woningwaarde?

Is de waarde van uw woning gestegen sinds u deze heeft gekocht? En heeft u geen verhuisplannen? Dan heeft u waarschijnlijk overwaarde die u kunt benutten!

De hypotheekrente is historisch laag maar nog steeds laten de huizenprijzen en daarmee de waarde van de woningen een stijgende lijn zien. Een goed moment om actie te nemen!

Herkent u zich in een of meer van de onderstaande vragen? Dan is dit uw moment! Maak snel een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

  • Kan mijn hypotheekrente lager?

Als de woning meer waard is geworden kan dat voordeel opleveren voor de rente die u betaalt. Hoe hoger de waarde van de woning ten opzichte van de hypotheek,  hoe lager de rente. Hoe lager de rente, hoe lager uw maandlasten.

Heeft u in de tussentijd energie besparende maatregelen aangebracht in uw woning of u bent u voornemens dit te doen, dan kan het rentevoordeel zelfs nog meer oplopen. Doe de oversluitcheck  of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

  • Zou ik met de overwaarde een mooie auto / boot / motor kunnen kopen?

Het kan zijn dat u uw financiële armslag wilt verruimen of misschien heeft u de wens om een grote aankoop te doen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto, boot of vakantiewoning. Er zijn geldverstrekkers die hier mogelijkheden voor bieden. Graag denken wij met u mee en helpen uw droom te verwezenlijken.

  • Kan ik mijn kind aan een huis helpen?

Het wordt steeds lastiger om als starter een woning te kopen. De huizenprijzen stijgen en er moet een substantieel bedrag aan eigen middelen worden meegenomen. Een goed moment om te kijken hoe u uw kind kunt helpen. Is uw kind jonger dan 40, dan zijn er zelfs verruimde maatregelen. Maak een afspraak, onze adviseur denkt graag met u mee.

  • Ik los niet af op mijn hypotheek, maar zou ik dat moeten doen?

Bij een aflossingsvrije hypotheek blijft u aan het einde van de looptijd met een restschuld zitten. Hou verhoudt zich dat tot uw toekomstig inkomen, kunt u beter nu de schuld verlagen? Bespreek   de mogelijkheden voor passende maandlasten. Voor nu en voor straks!

  • Mijn geld zit in de stenen. Heb ik mijn oude dag wel goed geregeld?

Vaak is men in de veronderstelling dat een pensioen goed geregeld is door een overwaarde in de  eigen woning. Maar hoe gaat u dit dan gebruiken? Hoe ziet uw besteedbaar inkomen er op pensioendatum uit? En welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot uw woning en hypotheek.

  • Ik heb nog een spaarhypotheek, is een lage rente dan handig?

Bij een spaarhypotheek is de spaarpremie gekoppeld aan de rente. Hoe hoger de rente, hoe lager de spaarpremie. Hoe lager de rente, hoe hoger de premie.  En dit laatste kan fiscaal ongunstig uitkomen. Een goed moment om te kijken of een andere hypotheekvorm niet goedkoper is.

  • Ik zou eigenlijk wel willen verbouwen, maar kan dat?

Stijging van de woningwaarde betekent ruimte tussen lening en onderpand. Dit kunt u gebruiken om een gewenste verbouwing of verduurzaming te realiseren. Dit kan middels een tweede hypotheek of het oversluiten van de bestaande lening. Een goed moment om de hele hypotheek tegen het licht te houden!

  • Wat zou het opleveren als ik mijn woning ga verduurzamen?

Steeds meer geldverstrekkers belonen verduurzaming van de woning in de vorm van een rentekorting. Maar ook betekent dit vaak een flinke besparing op uw energierekening. Dit is vaak meer dan u denkt! 

 

Herkent u zich in een of meer van bovenstaande vragen?

Dan is dit uw moment! Maak snel een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Wat kan ik met de hoge woningwaarde?
Aantal stemmen: 2 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.