(Bank)spaarhypotheek in de aanbieding

Vanaf 1 april 2013 is het niet meer mogelijk een (bank)spaarhypotheek af te sluiten. De overheid schaft deze populaire hypotheekvorm af. Iets om over na te denken is dat wanneer de overheid een regeling afschaft, dit vaak een regeling is die de schatkist geld kost, maar die u geld oplevert. Denk dus goed na of u de fiscaal gunstige en qua rendement zeer aantrekkelijke risicoloze (bank)spaarhypotheek voorgoed aan uw neus voorbij laat gaan.

Had u al plannen met uw hypotheek? Versnel ze dan.
Zoals u wellicht al hebt vernomen moeten starters op de woningmarkt met ingang van dit jaar verplicht hun hypotheek volledig gaan aflossen. Voor diegenen die nu al een hypotheek hebben geldt deze verplichting niet. Wel is het zo dat u vanaf 1 april 2013 geen (bank)spaarhypotheek meer kunt afsluiten of verhogen. Deze maatregel is vervelend voor allen onder u die ontevreden zijn met hun huidige (woeker)hypotheek.

Kortom wanneer u toch al van plan was om uw huidige hypotheek om te zetten, kom dan snel in actie. Ook voor diegenen onder u die in de toekomst meer op hun hypotheekschuld willen gaan aflossen is het gunstig om de huidige aflossingsvrije hypotheek al dan niet in combinatie met een beleggingshypotheek om te zetten naar een (bank)spaarvariant.

(Bank)spaarhypotheek hoogste spaarrente
Aflossen op de hypotheek levert meer rendement op dan in elk geval de spaarrekening en ook meer dan veel effectenrekeningen op basis van de laatste jaren! Veel consumenten hebben in het recente verleden een zogeheten aflossingsvrije hypotheek afgesloten. Dit hoeft geen probleem te zijn, zolang de rentelasten maar opgebracht kunnen worden en/of wanneer de woning in waarde blijft stijgen. Aangezien zowel de pensioenen als de huizenprijzen onder druk staan, is het slim om er in elk geval voor te zorgen dat uw hypotheek is afgelost op de einddatum. De hypotheekvorm die het hoogste rendement biedt tegen het laagste risico is en blijft de (bank)spaarhypotheek. Ga maar na.

Hoeveel rente ontvangt u nu op uw spaarrekening? Eén, anderhalf of misschien twee procent? En welk rentepercentage betaalt u nu aan hypotheekrente? De kans is vrij groot dat dit een percentage is dat een stuk hoger ligt. Voor de meesten zo rond de vijf procent. En laat dit nu ook het rentepercentage zijn dat u ontvangt op de maandelijkse inleg om uw hypotheekschuld mee af te lossen.

Stel dat u nu elke maand een bedrag stort op een spaarrekening tegen 2 procent, overweeg dan een (bancaire) spaarhypotheek die u een veelvoud van dit rendement kan bieden.

Deze maand beslissen
1 april klinkt misschien nog ver weg is, maar is het niet. De banken moeten namelijk ook nog ruim de tijd hebben om uw hypotheekomzetting te kunnen verwerken. Bij sommige banken kunt u daarom nog maar tot eind februari terecht. De (bank)spaarhypotheek is dus alleen deze maand nog in de aanbieding.

Bent u er nog niet uit of twijfelt u of u nog een (bank)spaarhypotheek met ons op. Wij kunnen berekenen of een omzetting zinvol voor u is en hoeveel het u kost en oplevert. En uiteraard regelen wij ook het gehele omzettingstraject voor u.

(Bank)spaarhypotheek in de aanbieding
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.