Assurantiebelasting naar 21 procent

Wat kost het u?

De assurantiebelasting is versleuteld in de premies van allerlei verzekeringen, zoals auto, woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, reis- en annulering..

De verhoging van de assurantiebelasting betekent voor een gemiddeld gezin een verhoging van de lasten met € 158,- per jaar (€ 13,15 per maand). De grootste stijging zal zijn op de autoverzekering, gemiddeld € 96,-. (Bron: Wijzer in Geldzaken).

Compensatie

Bij het besluit tot belastingverhoging door Rutte II, draaien zij een aantal andere bezuinigingsmaatregelen uit het Lenteakkoord terug. Of compenseren een deel van de bevolking voor hun nieuwe maatregelen. Hierdoor valt effectief de maatregel mee op de portemonnee: u had deze lastenverzwaring anders ook betaald, maar via andere wegen.

De forensentaks wordt niet ingevoerd. Dit scheelt gemiddeld € 70,- per maand per forens.
De langstudeerboete is teruggedraaid.
U betaalt geen ‘liggeld’ in het ziekenhuis en geen eigen bijdrage GGZ.
Doorwerkbonus 61-65 jarigen: zo kunnen zij met 65.5 jaar met pensioen zonder inkomensverlies.

Besparen op uw verzekeringen

De nieuwe maatregelen maken het nóg belangrijker om kritisch te zijn op uw verzekeringen. Door goed te kijken of uw huidige verzekeringen nog voldoen bij uw gezinssituatie, of er geen verouderde – te dure- premies bijzijn en of u niet dubbel gedekt bent, kan een gemiddeld gezin enkele honderden euro’s besparen. Waarschijnlijk meer dan de belastingverhoging u kost!

Bel ons voor een afspraak, dan nemen wij graag voor (en met) u uw verzekeringen door.

Assurantiebelasting naar 21 procent
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.