Per wanneer is mijn auto verzekerd?

Zodra uw verzekeringsaanvraag is goedgekeurd

Als u online een autoverzekering heeft aangevraagd, stellen wij u tijdens het aanvraagproces een aantal vragen. Op basis van uw antwoorden, beoordelen wij de aanvraag. U krijgt van ons direct een bevestigingsmail met daarin vermeld of de aanvraag is goedgekeurd. Soms wordt de aanvraag niet direct goedgekeurd, dan wordt de aanvraag extra beoordeeld. Het kan zijn dat er dan nog extra informatie wordt opgevraagd. Binnen 3 werkdagen krijgt u van ons bericht of de aanvraag alsnog wordt goedgekeurd.

Vanaf wanneer is mijn auto verzekerd?

Op het moment dat u van ons een e-mail ontvangt dat de aanvraag is goedgekeurd, is de auto verzekerd. Als u een ingangsdatum in de toekomst heeft gekozen, dan gaat de verzekering per die datum in. Binnen 5 dagen na acceptatie van de verzekering ontvangt u de groene kaart en verzekeringspolis.

Als uw autoverzekering geaccepteerd is, dan melden wij het kenteken van uw auto automatisch aan bij de RDW. Dit hoeft u dus niet zelf te doen. De RDW controleert of auto’s verzekerd zijn. Als uit deze controle blijkt dat een auto niet verzekerd is, kan de eigenaar een boete krijgen.

Per wanneer is mijn auto verzekerd?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Alison Wester

Alison Wester

088 - 020 4520

Alison Wester is sinds 1997 werkzaam in de financiële
dienstverlening. Ze is haar carrière begonnen bij de Rabobank en vervolgens bij Welten Groep. Na de Welten Groep keerde zij weer terug naar Rabobank. Vanaf juli 2004 is zij werkzaam bij FDC.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *