Ontslag

Ontslag, hoe maakt u er het beste van?

ontslagUw bedrijf zet een reorganisatie in gang. U krijgt ontslag en komt op straat te staan. Ter compensatie biedt uw werkgever u een ontslagvergoeding aan. Een bedrag waarmee u de eerste maanden wel door denkt te komen. Toch is het belangrijk de financiële consequenties van deze eenmalige uitkering onder ogen te zien. Het is namelijk goed mogelijk dat de Belastingdienst een groot deel van uw ontslagvergoeding opeist.

Collectief of individueel ontslag?

Als u individueel wordt ontslagen wordt de hoogte van uw ontslagvergoeding meestal bepaald door een kantonrechter. Het kan ook zo zijn dat uw werkgever u een schikking voorstelt.

Het is in uw belang zo vroeg mogelijk een deskundige in de arm te nemen. Is er sprake van collectief ontslag? Bestaat er een sociaal plan? Allemaal zaken waar een deskundige in thuis is. Zodat u zich kunt richten op de volgende stap in uw loopbaan.

Vergoeding voor ontslag versoberd

De regels omtrent ontslagvergoedingen zijn recent gewijzigd. Laat u dus goed informeren. Onze adviseurs hebben veel ervaring met ontslagvergoedingen. Wij kunnen u uitstekend helpen met het vaststellen van een redelijke ontslagvergoeding. Wij adviseren u over de hoogte en de wijze waarop de ontslagvergoeding moet worden uitgekeerd. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en uw wensen voor de toekomst.

Verzekering tegen inkomensterugval bij baanverlies

Bij ontslag kunt u er bijna altijd op rekenen dat uw inkomen omlaag zal gaan. Uitkeringen zijn sterk versoberd en ook de duur van de uitkering nog maar maximaal 24 maanden. Er bestaan inkomensverzekeringen die bij situatie van ontslag uitkeren. Maar deze kunt u niet meer afsluiten als de beëindiging van het dienstverband al in de lucht hangt. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

Heeft u te maken met dreigend ontslag?

Neem alvast contact met ons op. Onze financieel adviseurs kunnen samen met u bekijken wat voor u de financiële gevolgen zijn als u wordt ontslagen. En welke stappen u kunt zetten om er het beste van te maken.  Zo kunt u een hoop narigheid voorkomen.

Ook kunt u een hoop informatie vinden over ontslagsituaties en hoe u een uitkering kunt aanvragen op de website van het UWV.

Wilt u meer weten over onze werkwijze en tarieven, lees dan ook onze Dienstverleningsdocumenten.

Ontslag
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.