Miljoenennota 2023: Koopkracht

bron: NIBUD (klik voor vergroting)

Het toonaangevende NIBUD zegt ‘opgelucht’ te zijn na het lezen van de Miljoenennota: “2023 wordt financieel minder zwaar dan dit jaar”.  Maar de (betaal)problemen van veel huishoudens worden niet helemaal opgelost of gecompenseerd in de Rijksbegroting voor 2023. Bovendien verschilt het sterk per huishouden hoeveel u profiteert van de toeslagen, compensaties en belastingwijzigingen.

 

Voor een volledig overzicht én een doorrekening van de koopkracht in 2023 voor 117 voorbeeldhuishoudens (dus wellicht wel een die veel op de uwe lijkt), raden wij deze pagina’s van het NIBUD aan:

Een groot deel van de koopkracht daling is te verklaren door de stijgende inflatie, alles kost meer, en de hogere energierekeningen. Zie hierover ons andere artikel:

Gas erop, gas eraf!verlaag uw energierekening

Wat kunt u nog meer doen?

Verlaag je eigen inflatiebereken uw eigen inflatie Energiebesparingmaandlasten drukken Kom in gesprek met uw adviseurWe geven graag advies op maat

Hou uw verzekeringen tegen het licht

Van de zorgverzekering zijn we allemaal gewend om elk jaar te vergelijken of het elders beter / goedkoper kan, maar hoe lang lopen uw woonverzekeringen, uw rechtsbijstand of aansprakelijkheid al? Ook hiervan komen regelmatig nieuwe producten op de markt. Heeft u die al eens vergeleken met wat u nu heeft?

Wij doen dat graag voor u. We kennen de markt, de producten, en we kennen u*!

In het Lancyr A t/m Z Pakket kunnen we naast ons huismerk Lancyr, ook de verzekeringen van vele andere maatschappijen combineren. Zo ontvangt u voor elk soort verzekering de meest voordelige en passende bij uw situatie. En toch heeft u maar één factuur, één polis en natuurlijk één aanspreekpunt bij ons kantoor.
Hadden we al gezegd dat u ook nog eens korting krijgt door meerdere verzekeringen binnen het pakket te sluiten? Tot wel 10% op de gehele premie.

 . 

Bekijk alle voordelen van het Lancyr A t/m Z Pakket

 . 

Bereken het zelf, of neem contact op. Wij doen u graag een vrijblijvend voorstel!

* Heeft u online bij ons gesloten en nog niet persoonlijk kennis gemaakt? Er zit een team van verzekeringsexperts bij ons klaar, die graag het gesprek met u aangaan. Als we u wat beter mogen leren kennen, doen we graag een vrijblijvende (!) pakket-offerte op basis van uw behoeften en situatie.

.

 

Miljoenennota 2023: Koopkracht
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

drs. Wim van der Kamp

drs. Wim van der Kamp

088 - 020 45 19

Wim is erkend financieel adviseur bij FDC en gespecialiseerd adviseur Duurzaam Wonen. Tevens is hij docent economie / bedrijfseconomie, ondernemerschap & financiële zelfredzaamheid.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.