Scooterverzekering afsluiten

Als ouder kunt u te maken krijgen met het moment dat uw zoon of dochter een scooter wil. Of u bent zelf van plan om een brommer of een scooter te kopen. Net als bij een auto moet u uw scooter of bromfiets verzekeren voordat u hiermee op de weg mag rijden. Een scooterverzekering afsluiten is dan ook het eerste wat u zult doen nadat u een scooter heeft gekocht.

Scooterverzekering afsluiten, minimaal WA

Heeft u een scooter dan moet u een scooterverzekering afsluiten. U dient minimaal een WA-verzekering af te sluiten voordat u met uw bromfiets de weg op gaat. U kunt, net als uw auto, ook kiezen voor een allrisk verzekering. Daarnaast kunt u een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Hieronder hebben wij voor u samengevat welke aanvullende scooterverzekeringen u kunt afsluiten.

Ongevallen opzittendenverzekering

Met deze verzekering, die u kunt bijsluiten als module op de brommerverzekering, keert de verzekering een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Deze verzekering kan soms alleen worden afgesloten als de bestuurder ouder is dan 24 jaar.

Schade opzittendenverzekering

Met deze verzekering, die u kunt bijsluiten als module op de brommerverzekering, keert de verzekering de daadwerkelijke schade uit. Dus naast letselschade wordt ook materiële schade vergoed van u en uw opzittenden. Ook hier geldt dat sommige verzekeraars deze aanvullende scooterverzekering alleen afsluiten voor bestuurders die ouder zijn dan 24 jaar.

Verhaalsbijstand

Met deze verzekering heeft u bijstand wanneer het niet duidelijk is wie nu schuld heeft aan het ongeval. Op deze manier hoeft u zelf de discussie niet te voeren met de andere verzekeraar. Deze kunt u bijsluiten op de brommerverzekering.
Ons advies is echter om een losse rechtsbijstandverzekering Verkeer te sluiten, omdat deze een bredere dekking biedt. Zeker indien de brommer/scooter voor een van uw inwonende kinderen bedoeld is, bent u beter af met een rechtsbijstandverzekering met gezinsdekking. Lees hier ons advies (gebaseerd op auto, maar geldt ook bij brommer/scooter).

Hieronder volgen nog een aantal handige weetjes:

Wat als u geen verzekering heeft?

Het RDW controleert jaarlijks of u een scooterverzekering heeft. Blijkt uit controle dat u geen verzekering heeft dan krijgt u een boete.

Is een brommer rijbewijs verplicht?

Ook op een brommer of scooter heeft u een rijbewijs nodig. Dit heet een bromfietsrijbewijs. Indien u een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) hebt dan hoeft u niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Scooterverzekering afsluiten?

Wilt u meer weten over de scooterverzekering? U kunt altijd contact met ons opnemen zodat wij voor u de juiste scooterverzekeringen kunnen afsluiten.

 

 

Scooterverzekering afsluiten
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Alison Wester

Alison Wester

088 - 020 4520

Alison Wester is sinds 1997 werkzaam in de financiële
dienstverlening. Ze is haar carrière begonnen bij de Rabobank en vervolgens bij Welten Groep. Na de Welten Groep keerde zij weer terug naar Rabobank. Vanaf juli 2004 is zij werkzaam bij FDC.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.