Wat doet een rechtsbijstandverzekering?

rechtsbijstand_klnEen rechtsbijstandverzekering helpt u als u in een situatie terecht komt waarbij u juridisch advies of bijstand nodig heeft.

Zo kan het gebeuren dat het bedrijf waar u werkt gaat reorganiseren en uw werkgever biedt u een ontslagvergoeding aan. Een rechtsbijstandverzekeraar kan voor u beoordelen of de vergoeding juist is en voor u de onderhandelen met uw werkgever. Een advocaat of een juridisch adviesbureau rekent al snel honderden euro’s voor een advies. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, bent u gemiddeld € 10,00 per maand kwijt.

En wat dacht u van de situatie dat u via het internet iets koopt (een tuinset bijvoorbeeld) en deze wordt niet geleverd, maar u heeft wel betaald? Via de website krijgt u geen reactie. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft,  kunt u advies inwinnen over uw kansen op het verhalen van de schade die u heeft geleden.

Het kan ook gebeuren dat een juridisch conflict uitloopt in een rechtszaak waar een rechter gaat beslissen wie er ‘gelijk’ krijgt.  Vaak moet u dan een advocaat hebben die u vertegenwoordigt tijdens de rechtszaak. De kosten kunnen in de duizenden euro’s lopen en dan heeft u ook nog te maken met proceskosten. Deze moet u betalen om uberhaupt een rechtszaak te starten.

Een rechtsbijstandverzekering bespaart u dus een hoop geld en u bent verzekerd van de juiste juridische expertise. Sluit hier uw rechtsbijstandverzekering af in 4 simpele stappen.

Wat doet een rechtsbijstandverzekering?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Alison Wester

Alison Wester

088 - 020 4520

Alison Wester is sinds 1997 werkzaam in de financiële
dienstverlening. Ze is haar carrière begonnen bij de Rabobank en vervolgens bij Welten Groep. Na de Welten Groep keerde zij weer terug naar Rabobank. Vanaf juli 2004 is zij werkzaam bij FDC.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *