Hou grip op uw financiële situatie, raak niet ‘financieel bewusteloos’

dubbel_linksHeeft u ook het gevoel overspoeld te worden met financiële informatie en heeft u onvoldoende inzicht wat de maatregelen die eraan komen voor u betekenen?

Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid, blijkt dit bij een op de drie mensen het geval te zijn. Een op de vijf heeft zelfs last van stress en onrust bij het regelen van de financiën. En meer dan 50% geeft aan afwachtend te zijn door de financiële onzekerheid.

Wijzer in Geldzaken waarschuwt voor het gevaar dat mensen ‘financieel bewusteloos’ raken. De veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek, huren, AOW, pensioen en WW zijn voor veel mensen niet goed in te schatten. Probleem is dat ze overal brokjes informatie vandaan krijgen. Maar die is vaak moeilijk te begrijpen en niet specifiek gericht op de eigen persoonlijke situatie.
Tijdens het Symposium Financieel Bewusteloos op 31 mei 2013 wees Hare Majesteit Koningin Maxima, erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken, op het belang van financieel bewustzijn. Het is een kwestie van lange adem, maar het is aan te leren. En wie financieel bewust is, haalt meer waarde uit zijn geld.

Hulp bij het bewust nemen van financiële beslissingen

Als uw financieel adviseur helpen wij u graag bewust uw financiële beslissingen te maken.
Zo ontvangt u van ons per e-mail periodiek relevante financiële informatie. Ook houden we graag regelmatig een financieel onderhoudsgesprek met u om te bekijken welke veranderingen invloed hebben op uw financiële situatie. En welke maatregelen u kunt nemen. We kijken dan zowel naar de wettelijke wijzingen als naar de wijzigingen in uw persoonlijke situatie.

Heeft u op dit moment behoefte aan een financieel onderhoudsgesprek?
Neem contact met ons voor het maken van een afspraak.

Hou grip op uw financiële situatie, raak niet ‘financieel bewusteloos’
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.