Wie herstelt uw autoruitschade?

Ieder jaar heeft 28% van de Nederlandse automobilisten schade aan de auto. In 80% van de gevallen gaat het om ruitschade. De kans is dus groot dat ook u getroffen wordt. Maar krijgt u ruitschade wel vergoed?

Bij veel All Risk/casco of WA-plus-verzekeringen krijgt u herstel van autoruitschade vergoed door de verzekeraar op voorwaarde dat u naar bepaalde voorgeschreven autoruitherstelbedrijven gaat. Alleen als u daar de schade laat herstellen, kunt u rekenen op een vergoeding.

Welke herstelbedrijven vallen binnen uw dekking?

Kijk eens op glasgarant.nl. Reparaties door bedrijven die u via deze website vindt, worden door bijna alle verzekeraars vergoedt. De site is namelijk een onafhankelijk collectief vanuit de verzekeraars. U kunt op postcode zoeken naar een bedrijf bij u in de buurt.

Let wel op uw polisvoorwaarden. Er zijn namelijk verzekeraars die stellen nog verdere eisen. Binnen glasgarant zijn er gradaties (A, B, C, D & E). Soms eist een verzekeraar dat u naar een A of B gekwalificeerd autoruitherstelbedrijf gaat.

Voorwaarden en eigen risico

Het is sowieso goed om kennis te nemen van uw polisvoorwaarden, de verzekeraar gaat er vanuit dat u hiervan op de hoogte bent. Maar mocht u met ruitschade staan en loopt uw verzekering via ons, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u vertellen bij wie u kosteloos uw ruit kunt laten herstellen. Bij volledige ruitvervanging geldt een eigen risico, ook in zo’n geval geven wij u graag advies om kosten te besparen.

Voordeliger verzekeren?

Een aantal verzekeraars heeft sinds vorig jaar de premies verhoogd. Wij gaan graag na of u voordeliger uit kunt zijn dan met uw huidige verzekering. Ook bespreken we met u welke dekking past bij uw wensen en behoeften.

Wie herstelt uw autoruitschade?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.