Hypotheekrente stijgt

Afgelopen maandag (26 februari 2018) is er iets ernstigs gebeurt op monetair rentevlak. Mario Draghi (ECB directeur) heeft toegegeven dat er onvoldoende kopers van Europese staatsobligaties zijn.

Maakt dat uit? Welk effect heeft dit op mijn hypotheekrente?

shutterstock_536362963Dit betekent dat professionele partijen zoals pensioenfondsen en obligatiebeleggingsfondsen tegen de huidige rente geen interesse hebben in het kopen van staatsobligaties. Dus MOET de ECB blijven opkopen. Terwijl de ECB juist sinds de verbeterende economie het quantative easing opkoopprogramma wil afbouwen om naar een normale marktsituatie te komen. Het feit dat in de VS dat wel lukt en in EU nu niet, is een slecht teken.

De ECB heeft nog maar 2 opties: toch blijven opkopen of de rente verhogen. En eigenlijk is de eerste optie, geen optie.

Er is dus feitelijk nog maar 1 kaart over: de rente verhogen om professionele partijen wel geïnteresseerd te krijgen. Maar dat heeft als gevolg hogere rentelasten voor overheden, consumenten en bedrijven.

De gevolgen daarvan zijn: hogere hypotheekrentes, lagere winsten van bedrijven, dalende aandelenkoersen en stijgende overheidstekorten door hogere rentelasten op staatsobligaties. Kortom voor beleggers een ‘bear market’, voor consumenten stijgende hypotheekrentes en voor overheden minder inkomsten.

Snelle stijging hypotheekrente

U kunt nú uw hypotheekrente nog lang (20 jaar) vastzetten – over een jaar bent u te laat. Deze rente kan binnen 1 jaar zo maar 2 procent stijgen!

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

Hypotheekrente stijgt
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Ron Schulte Fischedick

088 - 020 4525

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.