Bijzondere hypotheeksituaties

Een- of tweeverdieners met een vast inkomen zullen weinig problemen ondervinden bij het verkrijgen van een lening. Maar geldt dit ook als u geen inkomen heeft of als u bijvoorbeeld flexwerker bent? Gelukkig kunnen wij u in de meeste gevallen aan een financiering voor uw woning helpen. Dat kan met een startershypotheek, een flexwerkerhypotheek, studentenhypotheek, een ondernemershypotheek, een hypotheek voor artsen in opleiding, en verder wanneer u in het buitenland werkt of een bijzonder onderpand zoals een woonark wilt financieren.

Inkomen uit Buitenland Hypotheek

Veel banken houden bij het bepalen van hun hypotheekverstrekking rekening met belastingaftrek. Verdient u uw inkomen geheel of gedeeltelijk buiten de Nederlandse landsgrenzen, dan heeft u die aftrek echter niet, of niet volledig. In veel gevallen wordt het daardoor een stuk moeilijker een behoorlijk bedrag gefinancierd te krijgen. Gelukkig is er ook een aantal geldverstrekkers dat minder problemen heeft met buitenlands inkomen, zolang dit een inkomen in Euro’s is. Onze adviseurs kennen ze en weten wat u er kunt lenen.

Belangrijke voorwaarde is wel dat u aantoont dat uw sociale en maatschappelijke leven zich (gaat) afspe(e)l(en)t in Nederland, namelijk dat u in de woning gaat wonen.

Lees meer over de Inkomen uit Buitenland Hypotheek 

Ondernemershypotheek

Wilt u als ondernemer een hypotheek afsluiten, dan werpen veel geldverstrekkers belemmeringen op. In veel gevallen verstrekt de geldverstrekker niet het volledige bedrag. U komt daardoor vaak weer uit bij uw eigen bank, waar u uw zoektocht wellicht ook begonnen bent. En dat is jammer.

Wij kennen wel de juiste wegen naar de voordeligste offerte. Met een zo hoog mogelijk fiscaal voordeel en met voorwaarden die u zeker zullen aanspreken. Van belang is wel dat u uw ondernemerskwaliteiten voldoende kunt aantonen. Jaarcijfers, belastingaangiftes en -aanslagen van de laatste drie jaar, een uittreksel KvK en een prognose voor het huidig boekjaar zullen door elke bank worden opgevraagd, voor men kan beoordelen of de financiering haalbaar is. Wilt u dat we voor u een aanvraag in gang zetten, zorg er dan ook voor deze stukken paraat te hebben.

Bent u ZZP’er? Lees meer over de ZZP Hypotheek

Arts in Opleiding Hypotheek

Bent u bezig met de voltooiing van uw medische opleiding, dan beschikt u nog niet over de vaste aanstelling waar de meeste geldverstrekkers om vragen. Ook een intentieverklaring het lopende, tijdelijke dienstverband te doen volgen door een vast contract zal in de regel niet mogelijk zijn. Lastig, omdat geldverstrekkers in Nederland in het algemeen veel formalistischer werken dan u wellicht had verwacht. Van het vaste beleid wordt niet vaak afgeweken. Gelukkig kennen wij voldoende ingangen om voor u toch een fraaie hypotheek te verkrijgen.

Bent u arts in opleiding? Lees meer over de Arts in Opleiding Hypotheek

Startershypotheek

Koopt u voor de eerste keer een woning, dan gaan direct alle nieuwe hypotheekregels in werking. Uw hypotheek is alleen nog fiscaal aftrekbaar als deze in 30 jaar tijd met een vast aflossingsschema wordt afgelost (annuïteit of lineair). Ook kunt u nog maximaal 102% van de waarde van de woning financieren met een hypotheek. De mogelijkheden voor een schenking met als doel het helpen bij aankoop van een woning zijn gelukkig wel verruimd. Uw eerste eigen woning komt hiermee toch een stuk dichterbij.

Gaat u uw eerste woning kopen? Lees meer over de startershypotheek

Flexwerkershypotheek

Banken in Nederland zijn sterk gericht op vast inkomen. Het uitgangspunt is altijd een dienstverband voor onbepaalde tijd. Is er sprake van een tijdelijk contract, dan is dat alleen acceptabel als de werkgever zwart op wit verklaart dat het zal worden gevolgd door een vaste aanstelling. Toch komt het vaak voor dat een vaste aanstelling helemaal niet aan de orde is. De werkgever toont zich niet bereid een intentieverklaring te verstrekken, u stelt er geen prijs op u te sterk te binden aan een bedrijf of u werkt freelance. U kunt er vanuit gaan dat veel banken dan niet bereid zijn uw inkomen mee te nemen.

Wij kunnen u waarschijnlijk verder helpen. Als u kunt aantonen wat uw inkomen is geweest over de laatste drie jaar, kennen wij de juiste wegen om dat als uw ‘bestendig inkomen’ te laten gelden. In de meeste gevallen zullen daarbij bovendien de rentepercentages en netto-maandlasten veel lager uitvallen dan u verwacht had.

Beschikt u niet over een vast dienstverband, maar bent u wel op zoek naar een goede financiering, neem dan zeker even contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragenHet eerste kennismakingsgesprek is voor onze kosten en geheel vrijblijvend

Studentenhypotheek

Studiefinanciering wordt door banken niet als bestendig inkomen beschouwd en een bijbaan levert vaak ook niet voldoende op voor een fatsoenlijk leningsbedrag. Al lukt het niet in alle gevallen, het is zeker niet altijd onmogelijk geld te lenen voor de aanschaf van een woning. Onze adviseurs kunnen u vertellen welke haken en ogen op een dergelijk plan van toepassing zijn. Wilt u iets gaan kopen, neem dan zeker even contact met ons op.

Woonboothypotheek

Bijzondere onderpanden zoals een woonark zijn niet altijd even makkelijk te financieren. Gelukkig zijn er toch een aantal geldverstrekkers die dit wel doen. Of het nu gaat om een aankoop of om zelfbouw, wij verzorgen voor u een sluitende maatwerkoplossing.

Heeft u plannen in deze richting, bel ons dan even voor een afspraak, of stuur ons een e-mail, bij voorkeur voorzien van details over de boot in kwestie. We zijn u graag van dienst.

 

Bijzondere hypotheeksituaties
Aantal stemmen: 23 Gemiddelde score: 2.7

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.