Hypotheek aanvragen

hypotheek aanvragenU weet wat u wilt en wilt graag uw hypotheek aanvragen? Hoe pakt u dit aan? Zomaar zelf een hypotheek aanvragen valt niet mee, maar een uitgebreid advies heeft u niet nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden?

Zelf uw hypotheek aanvragen, hulp op afstand

Bij FDC hebben wij verschillende manieren van dienstverlening, juist om ook mensen te kunnen helpen met een hypotheekaanvraag die al goed weten wat voor hypotheek ze willen.

We helpen u daar graag bij. Binnen de dienstverlening van FDC kunt u kiezen voor een hypotheek zelf regelen, met online ondersteuning. Dat betekent dat u uw hypotheek aanvraag voor het grootste deel zelf doet. U regelt zelf uw werkgeversverklaring, uw andere benodigde documenten zoals een taxatierapport en u upload dit in ons dashboard. Een FDC adviseur kijkt mee of het proces goed en soepel verloopt. Daar waar nodig springt hij in voor hypotheekadvies, of als u aangeeft dat u er toch zelf niet uit komt.

Hypotheek berekenen

Ook als u al een hypotheek heeft en u heeft niet per se een hogere hypotheek nodig, is het nog steeds nodig om goed te kijken naar wat u maximaal kunt lenen. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekregels behoorlijk aangescherpt, en kunt mogelijk niet hetzelfde geldbedrag meer lenen dan voorheen. Klik hier voor een grove berekening van wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen en een uitleg van de verschillende factoren.

Bij welke bank gaat u uw hypotheek aanvragen?

Geldverstrekkers verschillen onderling flink als het gaat om de voorwaarden en hypotheekrente van hypotheken. Het is dus handig om van te voren goed te berekenen welke bank voor u de beste oplossing biedt. Bekijk hier ons hypotheekrente overzicht.

Met welk doel gaat u een nieuwe hypotheek aanvragen?

Gaat u oversluiten of een nieuwe woning kopen? Een nieuwe hypotheek heeft heel andere regels voor de hypotheek dan als u gaat oversluiten. We hebben te maken met hypotheekregels die sinds een aantal jaren zijn gewijzigd. Als u uw lening nog aftrekbaar wilt houden voor de inkomstenbelasting, zult u aan de nieuwe regels voor hypotheken moeten voldoen.

Waarom is hypotheekadvies belangrijk?

Als u een nieuwe hypotheek gaat afsluiten dan is het raadzaam om een hypotheekadviseur in de arm te nemen. Het gaat immers om een groot geldbedrag dat u gaat lenen en het bepaalt voor een groot deel uw maandlasten. De juiste slimme keuze maken kan voor u het maximale voordeel opleveren.

Hypotheek aanvragen
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Steven Morenc FFP

Steven Morenc FFP

088 020 4520

Steven is gecertificeerd Financieel Planner (FFP/CFP) en heeft als specialisatie zakelijke vastgoedfinancieringen en estate planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.