Fietsverzekering e-bike en regulier, mountainbike, bakfiets

Aanvragen fietsverzekering e-bike en fietsverzekering gewone fiets binnen 10 minuten

  • E-bikes & ‘Gewone’ fietsen (o.a. mountainbike, racefiets, bakfiets en kinderfiets)
  • Nieuwe & gebruikte fietsen
  • Accessoires meeverzekeren
  • Doorlopende & kortlopende verzekering
  • Diefstal (wereldwijde dekking), schade & pechhulp verzekerbaar

20% Van de Nederlanders die voor de corona-uitbraak met het openbaar vervoer naar het werk ging, wil het OV inruilen voor een ander vervoermiddel. Bijna één op de vijf ziet in de fiets een prima alternatief. Hier spelen wij graag op in en nemen de fietsverzekering van Allianz Global Assistance op in ons assortiment.

Vraag bij ons uw premie op

We kunnen deze verzekering niet online afsluiten, maar onze verzekeringsexperts kunnen u snel en simpel uw premie laten weten als u onderstaand formulier invult. U beslist  daarna of u de verzekering wil sluiten.

Vraag een premie fietsverzekering op

(Als deze link in uw browser niet werkt, e-mail info@fdc.nl voor een premieberekening)

Kenmerken Fietsverzekering

De fietsverzekering is flexibel opgebouwd, u kunt kiezen voor alleen een diefstalverzekering of deze aanvullen met schade. Kiest u voor een verzekering diefstal en schade, dan is het mogelijk om ook pechhulp aan de verzekering toe te voegen. De fietsverzekering is voor elk soort fiets af te sluiten. Zowel nieuw als gebruikt. En accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

Voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de fietsverzekering

Fietsverzekering tegen diefstal met wereldwijde dekking (dus ook op vakantie)

Bij diefstal in de eerste drie jaar ontvangt u het volledige verzekerde bedrag terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen op de fiets. De diefstaldekking is wereldwijd geldig. U kunt de fiets dus gerust meenemen op vakantie.

Het eigen risico bedraagt bij diefstal of totaal verlies van racefietsen, ATB’s en MTB’s 20% van de door de maatschappij vastgestelde schade.
In geval van diefstal of totaal verlies bij overige fietsen bedraagt het eigen risico € 0,00.

Fietsverzekering tegen diefstal en schade

Heeft u een ongeluk gehad? Of is de fiets beschadigd door bijvoorbeeld vandalisme? Met de schadedekking wordt deze schade vergoed, na aftrek van een eventueel eigen risico.

Het standaard eigen risico bij schade aan de fiets bedraagt € 25,-.
In geval van schade aan racefietsen, ATB’s en MTB’s bedraagt de schade 20% van de door de maatschappij vastgestelde schade.

Fietsverzekering uitbreiden met pechhulp

Pechhulp is alleen af te sluiten als u ook diefstal en schade dekking heeft. Bij pech onderweg komt een gecertificeerde fietsenmaker naar u toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. In 95% van alle gevallen wordt de fiets direct gerepareerd. Wat voor fiets u ook heeft. En kan de fiets op de pechlocatie niet gemaakt worden? Of geeft de klant er de voorkeur aan om teruggebracht te worden? Dan vervoert Allianz u, uw fiets én eventueel uw medefietser naar een locatie naar keuze, binnen een straal van 30 kilometer. De Pechhulp service geldt in heel Nederland en tot 30 kilometer over de grens in België of Duitsland.

Doorlopende fietsverzekering standaard met juridische hulp

Juridische hulp maakt standaard onderdeel uit van de Doorlopende Fietsverzekering. Dus is er schade ontstaan als gevolg van een ongeval? Of veroorzaakt een ander schade aan uw fiets? Dan helpt Allianz om de schade te verhalen op de betrokken partij.

Uitbreiding met Verlengde garantie (alleen mogelijk bij kortlopende E-Bike)

De accu is een belangrijk onderdeel van een e-bike. Maar ook het onderdeel dat vaak als eerste kapot gaat. De meeste fabrikanten geven 1 tot 2 jaar garantie op de accu. En een nieuwe accu kost al snel € 700,-. Als u niet voor onverwachte kosten wil komen te staan na de garantieperiode, dan kunt u ‘Verlengde garantie’ aan de Fietsverzekering toevoegen. Als de accu uitvalt, dan wordt de accu gerepareerd of vervangen. Deze dekking kan alleen toegevoegd worden als u ook heeft gekozen voor diefstal en schade.

Fietsverzekering e-bike en regulier, mountainbike, bakfiets
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Alison Wester

Alison Wester

088 - 020 4520

Alison Wester is sinds 1997 werkzaam in de financiële
dienstverlening. Ze is haar carrière begonnen bij de Rabobank en vervolgens bij Welten Groep. Na de Welten Groep keerde zij weer terug naar Rabobank. Vanaf juli 2004 is zij werkzaam bij FDC.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.