Hoe kunt u profiteren van de historisch lage hypotheekrente van dit moment?

Huis200De hypotheekrente is historisch laag. Voor sommige rentevaste periodes is de rente zelfs nog nooit zo laag geweest. De economie en de huizenmarkt trekken ook langzamerhand weer aan. Goed nieuws zult u denken. Maar bij een aantrekkende economie hoort doorgaans ook een stijgende hypotheekrente. Het is dus belangrijk om die stijging voor te zijn. Hoe kunt u nu nog profiteren van de historisch lage hypotheekrente van dit moment?

Loopt uw hypotheekrente in 2014 af?

Een lage rente is geweldig nieuws als de rente op uw hypotheek op korte termijn afloopt. Een stijgende rente juist niet. Want als de hypotheekrente plotseling stijgt, kunt u in financiële problemen komen. Loopt uw hypotheekrente dit jaar af, overweeg dan om nu vast in actie te komen en de rente voor langere tijd vast te zetten. De rentetarieven zijn nu nog zeer scherp. De rente voor 5 jaar vast ligt bijvoorbeeld zelfs onder de 3%. Voor rentevaste perioden van 10 of 20 jaar liggen de tarieven tussen de 3,55 en 4,5%. Vergelijk dit eens met uw huidige tarief.

Bespaar op uw hypotheeklasten

De maandelijkse kosten voor uw hypotheek vormen meestal de grootste hap uit uw maandbudget. Als u wilt besparen op uw hypotheeklasten is dit het moment om uw hypotheek om te zetten. Betaalt u nu meer dan 3% rente op uw hypotheek? Onderzoek dan bij uw bank of u de rentevaste periode kunt switchen naar bijvoorbeeld 5 jaar vast. Of laat ons dit voor u regelen.

Loopt uw hypotheekrente na 2014 af?
Loopt uw hypotheekrente na 2014 af en wilt u toch profiteren van de lage rente? Dan is uw hypotheek oversluiten misschien interessant voor u. Bij het eerder openbreken van een lopende rentevaste periode moet u vaak een boete betalen. Maar de verschillen in rente zijn op dit moment zo groot, dat het in veel gevallen toch interessant is uw hypotheek om te zetten. Soms kunt u maandelijks honderden euro’s besparen, waardoor u de boete al snel terugverdient. Onze adviseurs kunnen voor u berekenen of dit voor u geldt.

Rekenvoorbeeld

Stel u betaalt nu 5% hypotheekrente over €250.000 euro en de rentevaste periode loopt over 2 jaar af. U gaat naar 2,9% voor 5 jaar vast. Dit bespaart u per jaar € 5.250 en in de komende 5 jaar in totaal € 26.250 euro (bruto) aan rente.

De boete en kosten van omzetten van uw hypotheek (notaris-, taxatie-, advieskosten) haalt u hier vanaf. Of er een boete is, en zo ja hoe hoog deze dan is, hangt van veel factoren af. We rekenen uw voordeel graag uit voor u uit.

Zet de juiste stappen

Onderneem op tijd actie op uw hypotheek en maak gebruik van de huidige lage tarieven. Onze adviseurs helpen u graag met advies welke stappen u nu het beste kunt zetten.

Hoe kunt u profiteren van de historisch lage hypotheekrente van dit moment?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088 - 020 4520.